Mazali va to‘yimli taom tayyorlash uchun ortiqcha vaqt sarflashga hojat yo‘q.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filyesi — 400 gr;
- piyoz — 1 dona;
- sabzi — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;;
- tomat sousi — 4 osh qoshiq;
- makaron — 300 gr;
- tuz, murch, qizil murch;
- suv — 500 ml.
- tovuq filyesini uncha katta bo‘lmagan “kubik” shaklida to‘g‘rab oling;
- mayda qilib to‘g‘ralgan piyozni o‘simlik yog‘i solingan tovaga solib qovuring, ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan sabzi soling;
- tovuq filyesini sabzavotlar ustiga soling, tuz va boshqa ziravorlarni seping;
- tomat pastasi qo‘shib aralashtiring;
- makaronni soling va ustidan suv solib 10 daqiqa dimlang;
- taomni ko‘kat va pishloq bilan bezab dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)