Bahor mavsumi arafasida vitaminlarga boy sabzavotlar qabul qilish kerak. Buning eng yaxshi usuli – ulardan tayyorlangan salatlarni iste’mol qilishdir.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum – 3 dona;
- pishloq – 100 gramm;
- rediska – 5-6 dona;
- bodring – 1-2 dona;
- ko‘k piyoz – 1 bog‘lam;
- mayonez.
- Tuxum qaynatib olinadi.
- Pishloq va tuxum qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Bodring va rediska somoncha shaklida, ko‘kat esa mayda to‘g‘raladi.
- So‘ngra tuxum, ko‘kat, rediska, bodring qatlamining orasiga mayonez surtiladi.
- Tayyor bo‘lgan salat yuzasiga pishloq sepiladi va dasturxonga tortiladi.
Mavzuga doir:
- Funchoza va sabzavotlardan tayyorlangan oddiy salat
- Olivyedan zerikkanlar uchun til go‘shtidan tayyorlanadigan noodatiy salat retsepti
- Makkajo‘xori, quritilgan non bo‘laklari va bodringdan 10 daqiqada mazali salat tayyorlaymiz
- Ananas, tovuq go‘shti va qo‘ziqorindan betakror ta’mga ega salat tayyorlaymiz
- Til go‘shti qo‘shib olivye tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)