Yumshoq biskvitdan tayyorlangan ushbu shirinlik do‘konlardagidan ko‘ra ancha mazali.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum – 1 dona;
- shakar – 80 gramm;
- sut – 130 ml;
- sariyog‘ – 60 gramm;
- un – 200 gramm;
- qabartma (razrixlitel) – ½ choy qoshiq.
- jelatin – 7 gramm;
- suv – 130 ml;
- shakar – 120 gramm;
- limon sharbati – 2 choy qoshiq.
- qora shokolad – 100 gramm;
- sariyog‘ – 1 choy qoshiq;
- sut – 1 osh qoshiq.
- Avvalo pech 180 darajada qizitiladi. Tuxum va shakar ko‘pirguncha mikser qilinadi. Ko‘pirtirish jarayonida sut va biroz yumshatilgan sariyog‘ qo‘shiladi.
- Un elakdan o‘tkazilib, qabartma bilan aralashtiriladi. So‘ngra sutli aralashma oz-ozdan quyilib, bir xil massali xamir tayyorlanadi.
- Xamir qandolat qopchasi yordamida pishirish varag‘i yuzasiga bir xil aylana shaklida siqib chiqariladi.
- Qizigan pechda biskvitlar 12 daqiqa mobaynida pishirib olinadi va sovitishga qo‘yiladi.
- Jelatin 100 ml suvda 20-30 daqiqaga bo‘ktiriladi.
- Shakar 30 ml suv bilan o‘rtacha olovga qo‘yiladi. Aralashma qaynab chiqqanidan so‘ng yana 5-6 daqiqadan keyin olovdan olinadi.
- Jelatin mikroto‘lqinli pechda erigunga qadar 10-12 soniyaga qizdiriladi. So‘ngra kattaroq idishda yaxshilab mikser bilan aralashtiriladi. Shakarli qaynatma, limon sharbati qo‘shiladi. Sufle qattiq va oppoq bo‘lgunga qadar ko‘pirtirishda davom etiladi.
- Biskvitlarning soniga qarab ularning yarmiga sufle joylashtirib chiqiladi. Qolgan yarmi esa ustiga yopiladi.
- Hosil bo‘lgan ikki qavatli biskvitlar 20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Shokolad mayda bo‘laklarga bo‘linib, sut va sariyog‘ bilan aralashtiriladi. Suv hammomida eritiladi.
- Muzlatilgan biskvitlar shokoladli glazurga botirib olinadi, so‘ngra idishga joylashtirilib, 1-2 soat davomida muzlatkichga qo‘yiladi.
Mavzuga doir:
- Nozik ta’mni qadrlovchilar uchun: “Praga” torti retsepti
- Yoqimli ta’mga ega murabboli pechenye tayyorlab ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydi: “Graflik xarobalari” torti retsepti
- Klassik chizkeyk tayyorlab ko‘ring
- Olchali qiyom qo‘shib tayyorlanadigan tvorogli shirinlik retsepti
- Shokolad va tvorogdan ajoyib ta’mga ega pirog tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)