Ziravorlar, asal va limon qo‘shib dimlangan tovuq go‘shtini uy sharoitida tayyorlab ko‘ring. Garnir sifatida kartoshkani pechda pishirib iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Paprika — 1 choy qoshiq
- Zanjabil — 1 choy qoshiq
- Kashnich urug‘i — 1 choy qoshiq
- Dolchin — 1 chot qoshiq
- Limon — 1 dona
- Sarimsoq piyoz — 5 dona
- Tovuq go‘shti
- Tuz, murch
- O‘simlik yog‘i —1 osh qoshiq
- Piyoz — 1 dona
- Un —2 osh qoshiq
- Tovuq bulyoni — 300 ml
- Asal — 2 osh qoshiq
- Sabzi 2-3 dona
- Zaytun
- Kinza
- Ziravorlarni qo‘shib aralashtiring.
- Limon po‘stini qirg‘ichdan chiqaring va maydalangan sarimsoq qo‘shing.
- Tovuq go‘shtining har ikki tomoniga tuz va murch surtib chiqing.
- Qizigan yog‘ga tovuq go‘shtini solib, 4-5 daqiqa davomida qizartirib pishirib oling.
- Piyozni bo‘laklarga bo‘lib 5-7 daqiqa qovurib oling.
- Maydalangan sarimsoq qo‘shib aralashtiring.
- Un, keyin esa bulyon, asal va limon po‘stlog‘ini qo‘shing.
- Tovuq go‘shtini tovaga solib, 10 daqiqa davomida dimlab pishirib oling.
- Bo‘laklarga bo‘lingan sabzini tovuq solingan tovaga solib, yana 10 daqiqa dimlang.
- Ustidan zaytun, limon po‘stlog‘i, sarimsoq, kinza hamda limon sharbati solib aralashtiring.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)