Taom tarkibidagi yashil loviya, makkajo‘xori, sarimsoq va boshqa vitaminga boy mahsulotlar bir-biri bilan uyg‘unlashib, takrorlanmas ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- Sabzi − 1-2 dona;
- Piyoz − 1 dona;
- O‘simlik yog‘i − 2 osh qoshiq;
- Mol go‘shti qiymasi − 450 gramm;
- Sarimsoq − 2 bo‘lak;
- Kartoshka − 2-3 dona;
- Pomidor sharbati − 350-400 gramm;
- Pomidor sousi − 150 gramm;
- Go‘shtli bulyon − 1500-1700 ml;
- Konservalangan yashil loviya − 80-100 gramm;
- Konservalangan makkajo‘xori − 80-100 gramm;
- Ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Sabzi va ko‘kat mayda to‘g‘raladi. Piyoz maydalanadi.
- Qizigan yog‘da to‘g‘ralgan sabzavotlar qovuriladi. Ustidan qiyma solib, 4-5 daqiqa davomida pishiriladi.
- Ustidan maydalangan sarimsoq, tuz va ziravorlar solinadi.
- Kartoshka ham mayda to‘g‘ralib, pomidor sharbati va sousi qo‘shiladi. Aralashma ustidan bulyon solinib, 20-25 daqiqa davomida pishiriladi.
- Qaynab chiqqan sho‘rvaga makkajo‘xori va loviya qo‘shiladi. Yana 5-10 daqiqa qaynatiladi.
- Birozdan so‘ng taomni suzib, dasturxonga tortish mumkin.
Mavzuga doir:
- Qish mavsumida iste’mol qilish tavsiya etiladigan 3 ta mazali sho‘rva retsepti
- Issiq salat, xushta’m sho‘rva, qo‘y go‘shtidan taom va “taten” tarti: Behidan nimalar tayyorlash mumkin?
- Mol go‘shtidan vitaminlarga boy “solyanka” tayyorlaymiz
- Vitaminlarga boy xarcho sho‘rvasini tayyorlaymiz
- Madina Mumtozdan xushta’m turkcha sho‘rva retsepti (video)
- Tovuq go‘shti solinadigan qovoqli quyuq sho‘rva tayyorlaymiz
Izoh (0)