Ushbu usulda pishirilgan kartoshkalardan go‘shtli taomlar uchun garnir sifatida foydalansangiz bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- Kartoshka — 1kg;
- Tuz, murch;
- Kartoshka uchun ziravorlar;
- Mayonez — 1 osh qoshiq;
- Xantal— 1 osh qoshiq;
- O‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq.
- artilgan kartoshkalarni o‘rtasidan bo‘ling;
- tuz va murch seping;
- mayonez, xantal, o‘simlik yog‘i qo‘shing;
- yaxshilab aralashtiring va ortiqcha suyuqlik ajralishi uchun 1 soatga qoldiring;
- maxsus idish yoki listga solib 200 daraja qizigan pechda 10-15 daqiqa davomida pishirib oling;
- mazali kartoshkalarni sabzavotlar bilan qo‘shib iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)