Bodring va bulg‘ori qalampiri yordamida tayyorlangan archa ko‘rinishidagi yeguliklar dasturxonning chiroyini, mehmonlarning ishtahasini ochib yuborishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Qizil bulg‘ori qalampiri – 1 dona;
- Sarimsoq – 1-2 bo‘lak;
- Tvorogli pishloq – 200-250 gramm;
- Bodring – 1 dona;
- “Tartaletka” – 6-8 dona;
- Qizil ikra ta’bga ko‘ra;
- Ko‘kat, tuz.
- Bulg‘ori qalampirining yarmi, sarimsoq va ko‘kat mayda to‘g‘raladi. Ustidan tvorogli pishloq va tuz solib, aralashtiriladi.
- “Tartaletka”lar pishloqli arlashma bilan to‘ldiriladi va ustidan ta’bga ko‘ra qizil ikra solinadi.
- Ortib qolgan bulg‘ori qalampiridan “tartaletka”lar soniga qarab yulduzcha shakli kesib olinadi.
- Shuningdek, bodring ham uzunasiga juda yupqa holatda kesib olinadi. Ularning soni ham “tartaletka”lar bilan bir xil bo‘lishi kerak.
- Bodring bo‘laklari tish tozalagich cho‘piga taxlam shaklida kiritiladi.
- Ularning uchiga yulduzcha shaklidagi bulg‘ori qalampiri joylashtiriladi va “tartaletka”lar ustiga qo‘yib chiqiladi.
- “Tartaletka”larning barchasi shu tarzda tayyorlanib, ko‘katlar bilan bezatiladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)