Ushbu taom nafaqat ajoyib mazasi, balki chiroyli ko‘rinishi bilan ham dasturxonga bayramona kayfiyat bag‘ishlaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- Sabzi − 1 dona;
- Piyoz − 1 dona;
- Tovuq soni − 1 kilogramm;
- Dafna yaprog‘i − 3 dona;
- Jelatin − 40 gramm;
- Anor − 1/2 dona;
- Yashil no‘xat − 150 gramm;
- Yirik murch, tuz va ziravorlar.
- Sabzi va piyoz tozalanadi, tovuq sonlari terisi olinib, sabzavotlar bilan birgalikda suvda qaynatiladi.
- So‘ng pishgan mahsulotlar yana boshqa idishga olinib, taxminan 2 litr suvda 1 soat qaynatiladi va ko‘piklardan tozalanadi.
- Olovni o‘chirishdan 15 daqiqa oldin dafna yaprog‘i, tuz va ziravorlar solinadi.
- Tayyor bo‘lgan bulyondan 800 ml suziladi. Tovuq go‘shti suyaklaridan ajratiladi. Go‘sht va sabzavotlar to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi.
- Jelatin qaynoq bulyonga solinadi va 20 daqiqaga qo‘yiladi. Jelatin to‘liq erimaguncha past olovda qizitiladi. Ammo bulyon qaynashi mumkin emas.
- No‘xat donalari oddiy tuzli suvda 2-3 daqiqa qaynatiladi va rangi o‘zgarmasligi uchun darhol sovuq suv bilan yuvilib, to‘g‘ralgan go‘sht va sabzavotlar bilan aralashtiriladi.
- Anor donachalari tozalanib, qolipning eng tag qismiga joylashtiriladi. Ustidan biroz bulyon quyiladi va muzlatkichga 5-7 daqiqaga qo‘yiladi.
- Birozdan so‘ng tovuq go‘shtli aralashma qotib turgan bulyon ustidan joylashtiriladi va yana bulyon quyiladi. So‘ngra muzlatkichga 4-5 soatga qo‘yiladi.
- Tayyor bo‘lgan “xolodets”lar qolipdan ehtiyotkorlik bilan chiqarib olinadi. Ta’bga ko‘ra ko‘katlar bilan bezatiladi. Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)