• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12694.97
    • RUB161.6
    • EUR14878.5
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +26°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Uyda tayyorlagan pitssangiz haqiqiy italyancha bo‘lishi uchun 5 tavsiya

    Har bir bekajon uy sharoitida italyan restoranidagi kabi pitssa tayyorlashni istasa kerak. Aslida ularning siri xamir retsepti yoki mahsulotlarda emas. Buning uchun bor-yo‘g‘i bir nechta qoidalarga amal qilish talab etiladi.

    Yuqori haroratda pishirish

    Foto: “Food.noteru.com”

    Foto: “Food.noteru.com”

    Ko‘pchilik pitssani 40 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishirish kerak, deb o‘ylaydi. Afsuski, bu bilan kutilgan natijaga erishib bo‘lmaydi. O‘rtacha haroratda mahsulotlar ta’m va hidini yo‘qotadi. Buning oldini olish uchun eng yuqori harorat tanlanib, pitssa 15-20 daqiqada pishirib olinadi.

    Pitssa xamirini qo‘l bilan yoyish

    Foto: “Food.noteru.com”

    Foto: “Food.noteru.com”

    Gap shundaki, xamir nafas olishi kerak. Uni jo‘va yordamida yoyganda xamir tekislanib, zichlashadi. Natijada pitssa xamiri qattiq bo‘lib pishadi. Buning uchun xamir kerakli shaklga kelguniga qadar qo‘llar yordamida asta-sekin yoyish tavsiya etiladi. Shundan so‘ng uning ustini kerakli mahsulotlar bilan bezatish mumkin.

    Kamroq nachinka qo‘shish

    Foto: “Food.noteru.com”

    Foto: “Food.noteru.com”

    Odatda muzlatkichda bor mahsulotdan nachinka sifatida foydalaniladi. Birinchidan, nachinka ostida qolgan xamir yaqqol sezilishi kerak. Ikkinchidan, agar nachinka me’yoridan ortiq bo‘lsa, uning og‘irligi tufayli xamir pishish jarayonida ko‘tarila olmaydi. Natijada pitssa xamiri yana qattiq bo‘lib pishadi.

    Motsarella pishlog‘i va rayhon

    Foto: “Food.noteru.com”

    Foto: “Food.noteru.com”

    Ushbu kombinatsiya har qanday pitssani chindan ham italyanchaga aylantiradi. Rayhon yegulikka o‘zgacha xushbo‘y hid bersa, motsarella pishlog‘i esa erib, yopishqoqligi darajasi bilan kutilgan maza va natijani berishi shubhasiz.

    Tabiiy pomidor sousi

    Foto: “Food.noteru.com”

    Foto: “Food.noteru.com”

    Italyancha pitssa tayyorlashni istaganlar mayonez va ketchup kabi souslardan foydalanishi qat’iyan man etiladi. Bu yegulik ta’mini buzadi. Eng maqbul sous sifatida faqatgina zaytun moyi va tuz qo‘shilgan pomidor sousidan foydalanish kerak.

    Mavzuga doir:

    • Xamiri yumshoq mini pitssa tayyorlab ko‘ring (video)
    • Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?
    • Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz

    29.11.2020, 18:50   Izoh (0)   21117
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Takror ishlatish mumkin va kerak bo‘lgan bir martalik buyumlar

    29.11.2020, 13:47

    Uxlashdan avval amalga oshirish tavsiya etilmaydigan 10 ta zararli odat

    26.11.2020, 21:23

    Koronavirusga qarshi vitaminlar: kasallikka chalinmaslik uchun ratsionni qanday tuzish kerak?

    26.11.2020, 17:23

    Supermarketda kamroq pul sarflashga yordam beradigan tavsiyalar

    22.11.2020, 19:59

    Siz va farzandingiz uchun xavfli bo‘lgan uydagi narsalar

    22.11.2020, 14:58

    Ertalab oson va tetik uyg‘onish uchun nima qilish kerak?

    20.11.2020, 14:21
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    “AloqaBank” yoshlar bilan ishlashga oid dasturlarni kengaytirmoqda


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 


    Kapitalbank investitsiyalari – O‘zbekiston yoshlari kelajagiga sarmoya


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    Faqat tekshirilgan foydalanuvchilar: nima uchun to‘lov ilovalari  shaxsni tasdiqlashni so‘raydi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Daryo” videoreportaji: Ozodbek Nazarbekov Namanganda katta sahnaga qaytdi

    O‘zbekiston | 1 iyul, 00:10

    Tailandda budda rohibi o‘z hamkasbini otib o‘ldirdi

    Dunyo | 30 iyun, 23:55

    Shahrisabzda ikkita do‘kon yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:40

    Britaniyada ChatGPT tufayli ish o‘rinlari bilan bog‘liq muammolar paydo bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 23:25

    Yaponiyada qora ayiq tufayli aeroport faoliyati to‘xtab qoldi (video)

    Dunyo | 30 iyun, 23:10

    “Daryo” dayjesti: 30-iyunning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:00

    “Operachi bo‘lish oson emas” — Aqlbek Piyazov italyan tilini o‘rgangani, musofirchilikdagi hayoti va eng ko‘p olgan gonorari haqida gapirdi (foto, video)

    Shou-biznes | 30 iyun, 22:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.