Mazkur sho‘rva, ayniqsa, sovuq kunlar uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- Suyakli tovuq go‘shti – 300 gr;
- Suv – 1200 ml;
- Tuz, murch;
- Konservalangan jo‘xori – 200 gr;
- Jo‘xori kraxmali – 25 gr;
- Ko‘k piyoz;
- Tuxum – 1 dona.
- Tovuq go‘shtini 45 daqiqa davomida suvda qaynatib oling.
- Pishgan go‘shtni suyagidan ajratib, o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang.
- Bulyonga tuz va murch qo‘shing.
- Jo‘xori hamda tovuq go‘shtini bulyonga qo‘shib, 3 daqiqa davomida pishiring.
- Kraxmalga sovuq suv qo‘shing.
- Ko‘k piyozni mayda to‘g‘rang.
- Kraxmalli aralashmani bulyonga qo‘shing, ko‘k piyoz va murch solib yana 3 daqiqa qaynating.
- Chaqilgan tuxumni ovqatga qo‘shing va sanchqi bilan yaxshilab aralashtiring.
- Shundan keyin olovni o‘chiring va 5 daqiqa qopqog‘ini ochmang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)