Nachinkasini uyda bor boshqa mahsulotlardan tayyorlasa ham bo‘ladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un – 550 gr
- Sut – 400 ml
- Sariyog‘– 45 gr
- Xamirturush – 5 gr
- Shakar – 10 gr
- O‘simlik yog‘i – 7 ml
- Tuz
- Pishloq – 50 gr
- Tuxum 6 dona
- Unga xamirturush, tuz, shakar, xona haroratidagi sut hamda o‘simlik yog‘i va 20 gramm eritilgan sariyog‘ qo‘shib xamir qoring.
- Xamir 30-40 daqiqa tinganidan keyin beshta bo‘lakka bo‘lib, muzlatkichga qo‘ying.
- Nachinka tayyorlash uchun pishloqni qirg‘ichdan chiqarib, tuxum va 20 gramm sariyog‘ bilan aralashtiring.
- Xamirni 5 mm qalinlikda yoying.
- Bo‘laklarga nachinka solib xamir chetini suratdagidek ko‘rinishga keltiring (qayiq ko‘rinishini esga solishi kerak).
- 200 daraja qizigan pechga 15 daqiqaga qo‘ying.
- Pechdan olib ustiga tuxum chaqing va yana 5 daqiqaga qo‘ying.
- Issiqligida dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)