Ushbu tansiq yegulikka ko‘p mahsulot ketmaydi va tez tayyor bo‘ladi. Uni qovurilgan tovuq qanotlari yoki boshqa taom yoniga garnir sifatida tayyorlash mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- Guruch — 150 gr;
- Pishloq — 50 gr;
- Quritilgan pomidor — 1 dona;
- Petrushka;
- Ismaloq;
- Zaytun (qo‘shmasa ham bo‘ladi);
- Kunjut, tuz va murch.
- Qaynagan suvga tuz solib, guruch pishirib oling;
- Pomidor, petrushka va zaytunni mayda qilib to‘g‘rang;
- O‘simlik yog‘i solingan tovada ismaloqni qovuring;
- Quruq tovada kunjutni qizdirib oling;
- Guruchga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq qo‘shing;
- Boshqa mahsulotlarni ham qo‘shib aralashtiring;
- Tuz va murch qo‘shing;
- Aralashmadan yigirmataga yaqin sharcha yasash mumkin;
- Guruchli sharchani smetanali yoki tomatli sous bilan qo‘shib iste’mol qilsa bo‘ladi.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)