Qorinni uzoq vaqt to‘q tutadigan va mazali retsept bilan bo‘lishamiz.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qo‘y go‘shti — 700 gr
- Piyoz — 2 dona
- Margarin — 100 gr
- Kartoshka — 0,5 kg
- O‘simlik yog‘i
- Tuz, murch
- Idishda margarinni eritib, go‘sht bo‘laklarini qovurib oling.
- Piyozni dumaloq shaklda to‘g‘rab, go‘shtga qo‘shing va yana 5 daqiqa qovuring.
- Tuz, murch seping, 1 stakan suv soling.
- Qopqog‘ini yopib, 1 soat past olovda pishiring.
- Kartoshkani o‘rtacha qalinlikda to‘g‘rab qovurib oling.
- Pechda pishirishga mo‘ljallangan idishga go‘sht va kartoshkani terib chiqing, ustidan go‘sht pishgan sousini quying.
- 180 daraja qizigan olovda 20 daqiqada pishirib oling.
- Taomni ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)