Kartoshka hamda baliq ta’mi uyg‘unligidagi taom butun oila a’zolariga manzur keladi.

Foto: Aymkuk

Kerakli mahsulotlar:

  • Sazan – 1,7 kg;
  • Kartoshka – 2-3 dona;
  • Piyoz – 1-2 dona;
  • O‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
  • Ta’bga ko‘ra tuz va murch.

Tayyorlanish jarayoni:

Kartoshka, sabzi va baliq yaxshilab tozalanadi. Kartoshka va piyoz parrak qilib to‘g‘raladi.

Foto: Aymkuk

Taom pishiriladigan idishga folga qog‘ozi joylashtirilib, usti yog‘lanadi va to‘g‘ralgan piyoz solinadi.

Foto: Aymkuk

Baliqning hamma yeriga tuz va ziravorlar sepiladi.

Foto: Aymkuk

Piyoz ustidan baliq va parraklangan kartoshkalar solinadi.

Foto: Aymkuk

Baliqning ustki qismi qizarib pishishi uchun o‘simlik yog‘i surtiladi. Pechda 200 darajada 50 daqiqa davomida pishiriladi.

Foto: Aymkuk

Baliq pishish mobaynida yana bir bora yog‘lanadi va jarayon davom ettiriladi.

Foto: Aymkuk

Tayyor baliq idishdan olinadi va sovitishga qo‘yiladi. Ko‘katlar bilan bezatilib, dasturxonga tortiladi.

Yoqimli ishtaha!