Ishtaha ochuvchi bu taomni iste’mol qilish uchun Italiyaga borish shart emas. Quyidagi retsept bilan tayyorlasangiz kifoya.
Kerakli mahsulotlar:
- 2 osh qoshiq zaytun yog‘i;
- 2 dona sarimsoq piyoz;
- 1 boshpiyoz;
- 1 dona sabzi;
- 1 dona selderey poyasi;
- 375 ml quruq qizil vino;
- 500 gr mol go‘shti qiymasi;
- 500 ml mol go‘shti sho‘rvasi (bulyon);
- 1 choy qoshiq shakar;
- 850 gr konservalangan pomidor;
- 3 osh qoshiq maydalangan kashnich;
- 500 gr spagetti;
- ta’bga ko‘ra parmezan pishlog‘i.
- Katta tovaga zaytun yog‘ini soling va unga maydalangan sarimsoq piyoz, sabzi, piyoz, seldereyni qo‘shing.
- Sabzavotlarni yumshoq bo‘lgunga qadar 5 daqiqa past olovda pishiring;
- Olovni balandlatib, go‘shtni qo‘shing. Yog‘och kapgir bilan aralashtiring, qoldiqlarni qiring.
- Bulyon, vino, pomidor, shakar va kashnichni qo‘shing;
- Qaynash holatiga kelgach, olovni pasaytiring va vaqti-vaqti bilan aralashtirib, 1,5 soat qaynating;
- Tuz va ziravorlar qo‘shing;
- Spagettini qaynatib olib;
- Sous va parmezan bilan bezatib, dasturxonga torting.
Izoh (0)