Kyofte deb ataluvchi mazkur kotletlar, turk oshxonasining mashhur taomlaridan biri hisoblanadi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- O‘simlik yog‘i — 1-2 choy qoshiq
- Piyoz — 1 dona
- Qizil yasmiq (chechevitsa) — 1 stakan
- Suv — 4 stakan
- Tomat pastasi — 1-2 choy qoshiq
- Zira — 1 choy qoshiq
- Maydalangan qizil qalampir — 1 choy qoshiq
- Ko‘katlar ta’bga ko‘ra
- Quritilgan yalpiz — 1 choy qoshiq
- Tuz, murch ta’bga ko‘ra
- Salat bargi
- Limon — 1 dona
- Qizigan o‘simlik yog‘iga mayda to‘g‘ralgan piyoz va chechevitsani solib qovuring.Olovni baland qilib, suv soling va qaynating.
- Tomat pastasi qo‘shib aralashtiring.
- Suv kamayib massa hosil bo‘lishi kerak.
- Qalampir, zira, bulg‘ur qo‘shing.
- Olovni o‘chirib, 15 daqiqa ustini ochib qo‘ying.
- Massadan tuxum shaklidagidek kotletlar yasang (ularni qovurish shart emas).
- Salat bargi ustiga kotletlarni terib, ustiga limon qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)