Xon-kabob ozarbayjon oshxonasining eng mashhur taomlaridan biri hisoblanadi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- jigar — 250 gr;
- yupqa qo‘y yog‘i — 120 gr;
- ta’bga ko‘ra tuz, murch;
- lavash xamiri (bo‘lmasa shart emas);
- pomidor — 2 dona;
- piyoz — 2 dona.
- Jigarni yuvib, tozalab to‘rt bo‘lakka, taxminan, 60 grammdan bo‘lib chiqing.
- Qo‘y yog‘ini yuvib, o‘rtacha uzunlikda to‘g‘rang.
- Har bir bo‘lak ichiga jigar bo‘lagini qo‘yib chiqing.
- Qo‘rada pishirib oling.
- Pomidor va piyozni yirik shaklda to‘g‘rang.
- Lavash xamirini quruq tovada qizdirib oling.
- Likopchaga xamir, pishgan jigar va yoniga sabzavotlarni soling.
- Ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)