Bu taomning nafaqat ta’mi, balki xushbo‘y hidi ham o‘ziga maftun etadi.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq filesi — 500 gr
- Pishloq — 200 gr
- Kartoshka — 400
- Piyoz — 150 gr
- Lavr yaprog‘i — 3 dona
- Quritilgan non bo‘laklari
- Sariyog‘
- Tuz, murch
- Ko‘katlar
- Tovuq go‘shtiga suv solib qaynating.
- Sho‘rva qaynab chiqqanidan keyin tuz, murch va lavr yaprog‘i soling.
- 20 daqiqa qaynagach, go‘shtni ajratib oling.
- Kartoshka va piyozni mayda to‘rtburchak qilib to‘g‘rang.
- Sabzi va pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Tovuq go‘shtini o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang.
- Sho‘rvaga to‘g‘ralgan kartoshkani soling.
- Sariyog‘da piyoz va sabzini qovirib oling, tuz va murch seping.
- Aralashmani sho‘rvaga qo‘shing.
- To‘g‘ralgan tovuq go‘shti va pishloqni ham soling.
- Yaxshilab aralashtiring va bir ozdan keyin olovni o‘chiring.
- Taom ustiga quritilgan non bo‘laklari va ko‘kat soling.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)