Iftorlikka oila a’zolaringizga noodatiy ozarbayjoncha taom — “Shoh-palov” pishirib, ularni xushnud eting.

Foto: Instagram / @aristocratic_kitchen

Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Guruch — 600 gr⠀
  • Go‘sht — 500 gr (iloji bo‘lsa, qo‘y go‘shtidan foydalanish tavsiya qilinadi) ⠀
  • Piyoz — 300 gr
  • Sabzi — 1 dona
  • Quritilgan o‘rik — 100 gr
  • Mayiz — 100 gr
  • Anjir — 100 gr⠀
  • Eritilgan sariyog‘ — 100 gr
  • Lavash xamiri — (o‘z qo‘lingiz bilan tayyorlangan yupqa xamirdan ham foydalanish mumkin)
  • Zarchiva (kurkuma) — 1 choy qoshiq
  • Tuz, murch va oshga solinadigan ziravorlar — ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Taom tayyorlashni, erigan sariyog‘da go‘shtni qovurishdan boshlang, qizarganidan keyin piyoz, sabzi qo‘shing.
  • Ta’bga ko‘ra tuz, murch va ziravor qo‘shing.
  • Mahsulotlarni botadigan darajada ozroq suv solib qaynating.
  • Qaynab chiqqanidan keyin olovni pasaytiring va go‘sht yumshoq pishishi uchun 30 daqiqa dimlang.
  • Quritilgan o‘rik, mayiz va anjir qo‘shib aralashtiring.
  • Guruchni 5-7 daqiqa davomida qaynagan suvda pishirib oling.
  • Lavash xamirini 5 santimetr qalinlikda kesib oling, uzunligi qolsin.
  • Yaxshilab sariyog‘ surting.
  • Xamir yopishib qolishini oldini olish uchun, ​qozon yoki tovoqning ichi va tashqi tomoniga ham sariyog‘ surting.
  • Xamirlarni idishga aylantirib terib chiqing.
  • Uning uchdan bir qismi idish tashqarisida bo‘lishiga (osh ustini yopish uchun), qolgan xamirlarni terganda orasi ochilmasdan biroz ustini yopishiga e’tibor bering.
  • Xamirlar terilganda ochiq joy qolmasligi va yaxlit ko‘rinishi kerak.
  • Go‘shtli aralashmaning yarmini xamir ustiga soling.
  • Ustidan guruch va eritilgan sariyog‘ soling.
  • Yuqoridagi singari takror go‘shtning qolgan qismini, sariyog‘ va guruch soling.
  • Lavashning idish chetiga chiqqan qismi bilan osh ustini yoping va yaxshilab sariyog‘ surting.
  • Idish ustini yopib, 200 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
  • Taom tayyor, uni suratdagidek kesib dasturxonga tortish mumkin.

Yoqimli ishtaha!

“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.