Lahmajun turk oshxonasining o‘ziga xos taomlaridan biri hisoblanadi.
Uni tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
Xamiriga:
- un — 3 piyola;
- iliq suv — 1 piyola;
- xamirturush — 3 osh qoshiq;
- asal — 1 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq;
- tuz.
- qiyma — 250 gr;
- pomidor — 1 dona;
- piyoz — 1 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 2 dona;
- sarimsoq piyoz — 1 dona;
- petrushka;
- tomat pastasi — 1 osh qoshiq;
- ta’bga ko‘ra tuz va murch.
- Xamirga ketadigan mahsulotlarni qo‘shib, oshirma xamir tayyorlang.
- Biroz tindirib qo‘ying.
- Sabzavotlarni: piyoz, pomidor, sarimsoq piyoz, bulg‘ori qalampiri hamda petrushkani mayda kubik shaklida to‘g‘rang.
- Qiymaga to‘g‘ralgan sabzavotlarni qo‘shing.
- Bir osh qoshiq tomat pastasi, tuz va murch qo‘shing.
- Quruq bo‘lib qolgan bo‘lsa, bir osh qoshiq qaynagan suv qo‘shish mumkin.
- Xamirni 6 bo‘lakka bo‘ling va ularning har birini ingichka qilib yoying.
- Xamir ustini qiymali aralashma bilan qoplang.
- Gaz listiga solib, qizigan duxovkaga 180 darajaga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
- Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan “lo‘la kabob”
- Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti
- Iftorlik dasturxonini ozarbayjoncha ko‘katli cheburek bilan bezang
- Saharlik va iftorlikka o‘z qo‘lingiz bilan non pishiring: turkcha simit retsepti
- Iftorlikka tez hazm bo‘ladigan, sabzavotli “ragu” tayyorlang
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
Izoh (0)