Biz e’tiboringizga havola etmoqchi bo‘lgan taom vitaminlarga boy va mazaliligi bilan o‘ziga xosdir.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qovoq — 1 dona
- Go‘sht — 400 gr
- Kartoshka — 3 dona
- Sabzi — 1 dona
- Piyoz — 1 dona
- O‘simlik yog‘i
- Tuz va murch
- Ko‘katlar
- Qovoq urug‘larini tozalab, ichini o‘ying, ustini qopqoq sifatida ishlatish uchun kesib oling.
- Kartoshka, go‘sht, piyoz, sabzini to‘rtburchak qilib to‘g‘rang, o‘simlik yog‘i va tuz qo‘shib aralashtiring.
- Aralashmani qovoq ichiga soling, ustiga ko‘katlar qo‘shing.
- Qovoq ichiga 100-150 ml suv soling.
- Qovoq qopqog‘ini yoping, ustiga o‘simlik yog‘i surtib chiqing.
- Qovoqni pechga qo‘yish uchun idishga soling va unga 100 ml suv quying.
- Taomni 180 darajali qizigan pechga 2,5 soatga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Iftorlik dasturxonini tovuqli beshbarmoq bilan bezaymiz
- Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan “lo‘la kabob”
- Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti
- Iftorlik dasturxonini ozarbayjoncha ko‘katli cheburek bilan bezang
- Saharlik va iftorlikka o‘z qo‘lingiz bilan non pishiring: turkcha simit retsepti
- Iftorlikka tez hazm bo‘ladigan, sabzavotli “ragu” tayyorlang
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
Izoh (0)