Iftorlikka to‘yimli shu bilan birga vitaminlarga boy taom iste’mol qilish kerak, yengil hazm bo‘ladigan bo‘lsa yana yaxshi. E’tiboringizga sabzavotlardan tayyorlanadigan “ragu” retseptini taqdim qilamiz.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Pomidor 7 dona
- Baqlajon 4 dona
- Bodring 4 dona
- Sarimsoq piyoz 3 dona
- Quritilgan rayhon — 2 osh qoshiq
- O‘simlik yoki zaytun yog‘i — 50 gramm
- Zafaron — 1 osh qoshiq
- Barcha sabzavotlarni yuvib, artib, yirik “kubik” shaklida to‘g‘rang.
- Sarimsoq piyozni maydalab unga tuz va ziravorlar: zafaron, rayhon kukuni va murch qo‘shing.
- Sabzavotlarni pechga qo‘yish mumkin bo‘lgan idishga solib, ustidan zaytun moyini soling.
- Pechga 20 daqiqaga qo‘ying.
- Pechdan olib sarimsoqli ziravorlarni qo‘shib aralashtiring va yana yarim soatga pechga qo‘ying.
Izoh (0)