• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12466.44
    • RUB155.42
    • EUR14517.17
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +35°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Tez tayyor bo‘ladigan mayin sharlotka (olmali pirog)

    Retsept juda oddiy, masalliqlar esa uyingizda bo‘lmasa, eng yaqiningizdagi do‘kondan topiladi.

    Foto: “Layfxaker”

    Foto: “Layfxaker”

    Ba’zi ma’lumotlarga ko‘ra, dastlabki retsept ingliz oshpazlari tomonidan qirol Georg III ning rafiqasi Sharlotta uchun o‘ylab topilgan. U vaqtlarda pishiriq ko‘proq tiramisuni eslatgan: biskvit bo‘laklarini siropga botirib olib, olmali nachinka bilan ketma-ket qavatma-qavat qo‘yishgan. O‘tgan yuz yilliklar davomida retsept tubdan o‘zgarib ketdi, ammo bundan sharlotka o‘z mazasini yo‘qotmadi, balki yangi ta’mlarga ham ega bo‘ldi.

    Masalliqlar:

    • 4 ta tuxum
    • 1 stakan shakar
    • 1 stakan un
    • ½ choy qoshiq tuz
    • ½ choy qoshiq soda
    • 3—4 ta o‘rtacha kattalikdagi olma

    Tayyorlanishi:

    Dastlab tuxum oqini sarig‘idan ajrating. Chuqur idishda tuxum oqini ½ stakan shakar bilan qattiq ko‘pik hosil bo‘lgunicha aralashtirib, ko‘pirtiring: bu pirogni mayin qiladi.

    Tuxum sarig‘ini qolgan shakar bilan aralashtirib, tuxum oqiga qo‘shib yuboring.

    Hosil bo‘lgan aralashmaga elangan unni kam-kamdan soling va yaxshilab aralashtiring. Un quyuqligi bo‘yicha smetanaga o‘xshashi kerak.

    Soda va tuzni qo‘shing, aralashtiring.

    Olmalarni yuvib, o‘rtasini olib tashlang va tilim-tilim qilib kesing. Sharlotka uchun qattiq navli olmadan foydalangan ma’qul, shunda pishish paytida meva bo‘laklari bo‘tqaga aylanib qolmaydi.

    Formani biroz o‘simlik yog‘i bilan yog‘lang. Tubiga olmalarni qo‘ying. So‘ng ustidan xamirni quying, olma bo‘laklari to‘liq yopilsin.

    180 darajagacha qizdirilgan duxovkada 30—45 daqiqa davomida pishiring.

    Pirogning ustki qismi och jigarrang tusga kirishi bilan uning pishgan-pishmaganligini gugurt cho‘pi yordamida tekshirib ko‘ring.

    Sharlotkani dasturxonga tortishda, ustiga shakar upasi seping, mevalar yoki muzqaymoq bo‘lagi bilan bezating.

    Manba: “Layfxaker”

    24.08.2017, 12:07   Izoh (0)   24979
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Qotgan nondan foydalanishning 3 usuli

    10.08.2017, 12:08

    Bo‘tqa va quymoq joniga tekkanlar uchun nonushtalar

    19.07.2017, 21:58

    Pishloq va sosiskali pirog tayyorlaymiz

    19.07.2017, 12:32

    Parhezli quymoq: mazali taomning oddiy sirlari

    18.07.2017, 18:24

    Suli yormasidan sovuq bo‘tqa tayyorlaymiz

    18.07.2017, 09:16

    Tez va mazali nonushta tayyorlash bo‘yicha 3 ta g‘oya

    17.07.2017, 09:23
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Pepsi Taste Challenge 2025: Pepsi yana oldinda — O‘zbekistonda 59,28% ovozga sazovor bo‘ldi 


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    Smart Business O‘zbekistonda UZCARD va Humo kartalarini qabul qilish uchun yagona yechimni taqdim etadi 


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Accor Toshkentda Swissôtel Tashkent ochilishini nishonlamoqda, shveysariya uslubidagi hashshamatni O‘zbekiston poytaxtiga olib kelmoqda


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    HAVAL O‘zbekistonda yangi modellarni namoyish etdi: HAVAL H6 Facelift va HAVAL H9 taqdimot kechasi


    BI Group O‘zbekistonda turar joy binosining zilzilabardoshligini ochiq sinovdan muvaffaqiyatli o‘tkazdi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    Universalbank o‘zini o‘zi band qilgan fuqarolar uchun yangi “Mikrokredit 300 ”ni ishga tushirdi 


    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi


    UZTELECOM simli internetni modernizatsiya qilmoqda: abonentlar GPON va FTTx orqali 100 Mbit/s dan yuqori tezlikka ega bo‘ladilar


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi

     

    Tavsiya etamiz

    Islom Karimovning sobiq matbuot kotibi “Otamdan qolgan dalalar” filmi taqiqlanish sababini oshkor qildi

    21 avgust, 11:58

    Turkiyada oyoq suyaklarini sindirib, bo‘yni o‘stirish operatsiyasi ommalashmoqda (foto)

    21 avgust, 11:52

    Hisob palatasi nega hisobdor emas?

    20 avgust, 19:50

    AQSH prezidenti 6 ta urushni to‘xtatganini da’vo qildi. Aslidachi?

    20 avgust, 11:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Hindiston yadroviy qurol tashishga qodir raketani muvaffaqiyatli sinovdan o‘tkazdi

    Dunyo | 21 avgust, 17:30

    O‘zbekistonda Cobalt avtomobili ishlab chiqarish kamaydi

    O‘zbekiston | 21 avgust, 17:26

    Toshkentda noqonuniy qurilish sabab yer cho‘kishi sodir bo‘ldi

    O‘zbekiston | 21 avgust, 17:15

    Hindistonda onlayn pulli o‘yinlar taqiqlanadi

    Dunyo | 21 avgust, 17:05

    44 yoshli braziliyalik darvozabon tarixdagi eng ko‘p o‘yin o‘tkazgan futbolchiga aylandi

    Sport | 21 avgust, 17:00

    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi

    Reklama | 21 avgust, 15:51

    Nima uchun biroz mizg‘ib olgach odam o‘zini yomon his qiladi?

    Maslahatlar | 21 avgust, 16:54

    AQSH qiruvchi samolyotlari Ukrainaga qo‘shni davlatga joylashtirilishi mumkin

    Dunyo | 21 avgust, 16:40
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.