Bugun sizga Live Kitchen pazandalik studiyasi oshpazining tezroq va mazaliroq tayyorlashga yordam beruvchi bir necha sirlarini oshkor qilmoqchimiz.
Pomidorning po‘stini pichoq bilan oling
- Pichoqni o‘tkirlang. Po‘stlog‘i oson olinishi uchun u o‘tkir bo‘lishi kerak.
- Pomidorlarni tayyorlang. Ularni yuving va sochiqcha bilan artib quriting.
- Pomidorlarni bo‘laklarga ajrating. Ularni ishlov beruvchi taxta ustiga po‘stini pastga qilib qo‘ying.
- Ehtiyotlik bilan, etiga tegizmasdan po‘stini kesing. Keyin urug‘larini olib tashlang.
Qiymaga sariyog‘ qo‘shing
- Bir bo‘lak sariyog‘ oling. 1 kg qiymaga 100 g yog‘ qo‘shish kerakligini hisobga oling.
- Yog‘ bo‘lagini yirik qirg‘ichda qiring.
- Yog‘ni qiymaga qo‘shing va aralashtiring.
Ziravorlarni tovada qovurib oling
4. Tayyorlash oldidan shampinyonlarni yuvmang
Shampinyonlar yaxshi va qizarib qovurilishi uchun ularni yuvmaslik lozim. Faqat po‘stini kesishning o‘zi yetarli.- Shampinyonlardan tuproqlar qoldig‘ini silkitib tushiring.
- Bandlarini kesib tashlang.
- Boshidagi po‘stlog‘ini pichoq bilan olib tashlang.
Limon sharbatini qo‘llaringiz bilan siqing
- Limonni kaftingiz bilan bosib taxta ustida aylantiring. Asoslarini kesing. Uni idish ustida ushlab turing va kaftlaringiz ichida aylantiring.
- Limonni ikkiga ajrating. Navbati bilan har birini oling va barmoqlaringiz bilan eti ustiga bosib teskari ag‘daring.
Izoh (0)