Hozirgi paytda o‘zingiz va yaqinlaringiz sog‘lig‘ini asrashning eng samarali yo‘li – to‘g‘ri ovqatlanishga rioya qilish hisoblanadi. Bu maslahatlar sizning kundalik iste’mol qiladigan taomlaringizni foydaliroq va kam kaloriyali qilishda yordam berishiga ishonamiz.
Guruchni kokos yog‘i qo‘shib qaynating
Guruchni qaynatishda suvga kokos yog‘i (yarim piyola guruchga 1 choy qoshiq yog‘) qo‘shing. Tayyor bo‘lgach sovitgichga qo‘ying. 12 soatdan keyin mikroto‘lqinli pechda isitib yeyishingiz mumkin.
Xamirga limon qobig‘ini qo‘shing
Xamirga solingan 1 osh qoshiq maydalangan limon qobig‘i pishiriqqa o‘ziga xos ta’m va hid bag‘ishlaydi.
Sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda pishiring
Pishirish jarayonida sabzavotlar tarkibidagi ko‘plab foydali moddalar yo‘qoladi yoki suvda qolib ketadi. Shuning uchun sabzavotlarni mikroto‘lqinli pech yordamida kamroq suvda pishirgan ma’qul.
O‘simlik yog‘iga olma qaylasini aralashtiring
Ovqat pishirayotganda ishlatish kerak bo‘lgan o‘simlik yog‘ining yarmini soling va qolgan yarmiga teng miqdorda olma qaylasi qo‘shing. Bu usul taomni kletchatka va C vitamini bilan boyitadi va ta’mini yaxshilaydi.
Kartoshkani gulkaramga almashtiring
Kartoshkali pyuredagi kaloriya va uglevodlarni kamaytirish uchun gulkaramdan pyure tayyorlang.
Izoh (0)