Bugun,

  • USD 11014.01
  • RUB 191.8
  • EUR 10674.78

Amerikalik diyetologlar sariyog‘ning zarari haqidagi keng tarqalgan fikrlarni inkor etdi. Bu haqda EurekAlert! xabar bermoqda

Foto: “V kurse”

Foto: “V kurse”

Tadqiqotchilarga ko‘ra, sariyog‘ iste’mol qilish umumiy o‘lim holatlari ortishi, yurak-qontomir kasalliklari yuzaga kelishi bilan bog‘liq emas, shuningdek, ikkinchi turdagi qand kasalligi rivojlanishi ehtimolini kamaytirishga yordam beradi. Bu xulosa agar inson kuniga 14 gramm (taxminan bir osh qoshiq) sariyog‘ iste’mol qilganida to‘g‘ri keladi. 

Olimlarning ta’kidlashicha, jamiyatda sariyog‘ga nisbatan salbiy munosabat shakllanishi ushbu mahsulot oddiy uglevodlarga boy ozuqalar (jumladan, non va non mahsulotlari) bilan birga iste’mol qilinishi bilan bog‘liq. Shu bilan birga, diyetologlar o‘simlik moylari (zaytun, zig‘ir, raps, soya) baribir hayvon yog‘lariga nisbatan afzalroq ekanligini bildirdi. 

Izoh
Asosiy yangiliklar
Dunyo
Rossiyalik milliarderlar yil boshidan buyon qariyb 100 mlrd dollar yo‘qotgan
Dunyo
Zaporojye AES bosh direktori Igor Murashov Rossiya asirligidan ozod qilindi
Mahalliy
“Jamoaga yordam bermaganlar uni yo‘q joydan qoralayotgani achinarli” — Sherzod Shermatov 819 mln so‘m sarflangan IT tadbiri haqidagi gaplarni “mayda g‘iybatlar” de...