• Профилга Кириш
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • Сўнгги янгиликлар
  • Асосий янгиликлар
  • Энг кўп ўқилган
  • Колумнистлар
O'zbekcha
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • Сўнгги янгиликлар
  • Асосий янгиликлар
  • Энг кўп ўқилган
  • Колумнистлар
    • USD12547.38
    • RUB157.02
    • EUR14665.38
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Тошкентда
      +23°C
      • Андижон
      • Қарши
      • Бухоро
      • Самарқанд
      • Фарғона
      • Сирдарё
      • Жиззах
      • Термиз
      • Наманган
      • Тошкент
      • Навоий
      • Тошкент вил
      • Нукус
      • Урганч
    • Daryo
      • Интернет-нашр
      • Таҳририят
      • Алоқа маълумотлари
      • Фойдаланиш шартлари
      • Махфийлик сиёсати
      • Янгиликлар архиви
    • Реклама
    • Ижтимоий тармоқлар
      • Instagram | Расмий
      • Instagram | Лайфстайл
      • Instagram | Спорт
      • Facebook | Расмий
      • OK | Расмий
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Рус тилида
      • YouTube | Daryo Глобал
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • Ўзбекистон
      • Бошқалар
      • Навоий
      • Тошкент вилояти
      • Сирдарё
      • Жиззах
      • Қашқадарё
      • Сурхондарё
      • Хоразм
      • Бухоро
      • Самарқанд
      • Наманган
      • Фарғона
      • Aндижон
      • Қорақалпоғистон
      • Тошкент ш.
      • Меҳридарё
      • Об-ҳаво
    • Марказий Осиё
      • Ўзбекистон (Маҳаллий)
      • Афгонистон
      • Қирғизистон
      • Қозоғистон
      • Туркманистон
      • Тожикистон
    • Дунё
    • Пул
      • Бизнес
      • Иқтисодиёт
      • Молия
      • Крипто
    • Маданият
      • Кино
      • Китоб
      • Мусиқа
      • Шоу-бизнес
    • Лайфстайл
      • Аёллар саҳифаси
        • Фарзанд
        • Гўзаллик
        • Карьера
        • Маслаҳатлар
        • Мода
        • Рецептлар
      • Технологиялар
        • Архитектура
        • Гаджетлар
        • Илм-фан
        • Коинот
        • Медиа
      • Авто
      • Қўзиқорин
      • Саёҳат
      • Саломатлик
      • Таълим
        • Абитуриент
        • Инглиз тилини ўрганамиз!
    • Спорт
      • Футбол
      • UFC
      • Бокс
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Рецептлар

    Гўштхўрлар учун махсус: Қишки совуқ учун айни муддао бўлган 3 хил таом

    Қишда совуқ қотмаслик, касал бўлмаслик учун тўйимли таом истеъмол қилиш керак. Гўштли таомлар эса бу борада айни муддао.

    Уч хил гўшт солиб тайёрланадиган котлет

    Фото: Elle

    Фото: Elle

    Керакли маҳсулотлар:

    • Мол гўшти қиймаси — 200 гр;
    • Қўй гўшти қиймаси — 200 гр;
    • Товуқ гўшти қиймаси — 200 гр;
    • Оқ нон — 50 гр;
    • Сут — 150 гр;
    • Қовурилган пиёз — 150 гр;
    • Қаймоқ — 100 гр;
    • Туз, мурч;
    • Сариёғ — 100 гр.
    Тайёрланиш жараёни:
    • нонни сутга солиб ивитиб қўйинг;
    • гўштга пиёз қўшиб, гўшт майдалагичдан чиқаринг;
    • сариёғ, қаймоқ, туз ва мурч қўшинг, яхшилаб аралаштириб 1 соатга музлатгичга қўйинг;
    • котлет шаклига келтиринг ва товада қовуриб олинг.
    Дания ошхонаси рецептига биноан тайёрланадиган гўштли қуймоқ

    Фото: Elle

    Фото: Elle

    Керакли маҳсулотлар:

    • Пишлоқ (пармезан) — 15 гр;
    • Сариёғ — 7 гр;
    • Болоньезе соуси тайёрлаш учун;
    • Мол гўшти — 500 гр;
    • Сабзи — 100 гр;
    • Қизил булғори қалампири — 200 гр;
    • Пиёз — 200 гр;
    • Кўкатлар;
    • Томат пастаси — 50 гр;
    • Товуқ бульони — 600 ггр;
    • Туз, шакар, мурч ва ёнғоқ;
    Харисса соуси учун:
    • Эзилган помидор — 500 гр;
    • Пиёз — 150 гр;
    • Саримсоқ пиёз — 40 гр;
    • Ўсимлик ёғи;
    • Зира, туз, мурч ва шакар.
    Тайёрланиш жараёни:
    • ишни харисса соусини тайёрлашдан бошланг;
    • блендерда эзилган помидорга саримсоқ ва пиёз қўшинг;
    • томат пастаси ва зираворлар қўшиб яхшилаб аралаштиринг;
    • болоньезе соуси учун сабзавотларни қовуриб олинг, қийма қўшиб қовуришда давом этинг;
    • томат пастаси қўшинг ва товуқ бульонининг бир қисмини қўшинг;
    • қолган бульонга зираворлар қўшинг ва бир соат димланг;
    • аралашмани харисса соусига қўшинг;
    • хамирини тайёрлаш учун 100 грамм унга 170 мл сут, 3 та тухум, туз ва шакар қўшинг;
    • аралашмани товага солинг, 220 даража қизиган печга товани қўйиб, 18-20 дақиқа давомида пишириб олинг;
    • хамирни идишга солинг, устига соус солинг ва устидан қирғичдан чиқарилган пишлоқ сепинг.
    Болоньезе ва пармижано қўшиб тайёрланадиган тальятелле

    Фото: Elle

    Фото: Elle

    Керакли маҳсулотлар:

    • Тальятелле пастаси (бошқа макарондан ҳам фойдаланса бўлади) — 100 гр;
    • Болоньезе соуси — 150 гр;
    • Сариёғ — 20 гр;
    • Ўсимлик ёғи — 10 гр;
    • Пишлоқ (пармезан) 10 гр;
    • Туз, мурч;
    • Товуқ бульони — 150 мл;
    • Кўкатлар — 11 гр;
    • Сабзи — 6 гр;
    • Саримсоқ пиёз — 1 гр;
    • Лавр япроғи — 0,1 гр;
    • Ўсимлик ёғи — 15 гр;
    • Томат пастаси — 27 гр;
    • Сув — 100 мл;
    • Мурч.
    Тайёрланиш жараёни:
    • соус тайёрлаш учун гўштни майдалагичдан чиқаринг;
    • сабзи ва кўкат қўшинг;
    • сабзавотли аралашмани ўсимлик ёғига солиб қовуринг;
    • томат пастаси қўшиб аралаштиринг;
    • сув, мурч, туз ва зираворлар қўшинг;
    • 1, 5 соат давомида паст оловда пишириб олинг;
    • тальятелле пастасини тузли сувда пишириб олинг;
    • болоньезе соусига бульон қўшиб товада пишириб олинг;
    • тайёр бўлган соусга пишган пастани қўшинг;
    • сариёғ, қирғичдан чиқарилган пишлоқ, туз ва мурч қўшинг.
    Ёқимли иштаҳа!

    Мавзуга доир:

    • Ўз қўлингиз билан туркча донер кабоб тайёрлаб кўринг
    • Макаронга қийма ва қўзиқорин қўшиб итальянча «тимбал» пишириб кўринг
    • Товуқ филесига сабзавот ва пишлоқ қўшиб, тушлик учун таом тайёрлаймиз
    • Тушликка ўз қўлингиз билан нон кабоб тайёрланг
    • Кечки овқатга уйғурча бешбармоқ пиширинг
    • Турк ошхонасининг энг мазали нонуштаси — менемен тайёрлаймиз!
    • Озарбайжонча қатиқли таом — довға пишириб кўринг
    • Мазаси оғизда эрийдиган товуқли лағмон пиширамиз
    • Сметанали соусда қовоқча ва помидор қўшиб — паприкаш тайёрлаб кўринг
    • Кўп маҳсулот кетмайдиган мазали «Смак» салатини уйда тайёрлаш учун рецепт

    23.01.2021, 12:41   Изоҳ (0)   41338
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Изоҳ (0)

    Кириш
    Жавоб қолдиринг Бекор қилиш

    Мавзуга доир

    Нонушта учун омлетли сендвич тайёрлаймиз

    23.01.2021, 08:52

    Печда пишириш шарт эмас: атиги 4 маҳсулот билан шоколадли чизкейк тайёрлаб кўринг

    22.01.2021, 12:57

    Мол гўшти қовурғасини ноодатий усулда печда пиширамиз

    20.01.2021, 18:23

    Қиш мавсумида истеъмол қилиш тавсия этиладиган 3 та мазали шўрва рецепти

    19.01.2021, 18:47

    Брокколи ва гуруч билан печда пиширилган товуқ

    18.01.2021, 18:55

    Фақат нонушта эмас: Тухумдан тушлик ва кечки овқатга нима тайёрласа бўлади?

    18.01.2021, 08:44
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Сизнинг муаммоингиз ечими


    ИМЗОнинг Engelberg премиум деразалари Нидерландияга экспорт қилинди


    Way II компанияси ўз инвесторларига дивиденд тўловларини амалга оширди


    Onix 100 миллион сўм кешбек акциясини қайта йўлга қўйди 


    “Омад мавсуми” UZCARD билан: уч босқич, учта саёҳат ва бош соврин — электромобиль 


    Uzbekistan Airways билан Истанбулга фойдали парвоз қилинг!


    HONOR талабаларни қўллаб-қувватловчи акцияни эълон қилди 


    Наманган, Фарғона ва Андижон Pepsi Music Fest қуввати билан бирлашди!


    #BirBirimizga: Ўзбекистондаги эълонлар хизмати қандай қилиб ҳар бир нарсага иккинчи умр берувчи кампанияни ишга туширди


    “Янги Ўзбекистон” боғи йўллари ёпилгани ҳақидаги хабарлар асоссиз 


    Енгиллик куч билан бирлашганда: 2025 йилнинг талабалар учун мўлжалланган тўртта ASUS ноутбуки 


    Сувчилар мактаби — Президент ташаббусининг амалий натижаси


    “Боғибаланд”да анжир сайли: Самарқандда миллий мева байрами бўлиб ўтди 


    APEX BANKдан бизнес учун индивидуал хизмат кўрсатиш — бу қулайлик билан бизнес юритиш демакдир


    Way II компаниясидан иккинчи дивиденд тўлов


    Central Asian University халқаро Васийлик кенгаши ташкил этилганини эълон қилади 

     

    Тавсия этамиз

    Ўзбекистонда нон нархи нега қимматлашаётгани ўрганилди

    16 август, 23:46
    Audio Icon

    Қутблар туташуви – АҚШ президентлари совет ва Россия раҳбарлари билан неча марта учрашган?

    16 август, 21:27
    Audio Icon

    “У империяни қутқариши керак эди” Тарихдаги энг йирик ва қудратли жанговар кема – Ямато ҳақида

    15 август, 09:15

    Араш можароси: бир ўзбек ундан пулини ололмай сарсон, бошқаси эса кўп пул бермоқда

    14 август, 21:02
     
     
     

    Сўнгги янгиликларга ўтиш

    Эрон ядрочи олимларини хавфсиз жойга кўчирди — The Telegraph

    Дунё | 18 август, 00:05

    Грецияда 273 нафар йўловчи бўлган самолёт двигатели ёниб кетди (видео)

    Дунё | 17 август, 23:32

    Зеленский: Украина Конституцияси “ер билан савдолашишга” йўл қўймайди

    Дунё | 17 август, 22:50

    Кувайтда алкоголдан 23 киши вафот этди

    Дунё | 17 август, 22:15

    “Россия Украинанинг 5 та вилояти бўйича ён берди” — Уиткофф

    Дунё | 17 август, 21:10

    Афғонистон ва Ўзбекистон 243 млн долларлик энергетика шартномасини имзолади 

    Ўзбекистон | 17 август, 20:15

    Хитойда қизнинг қорнидан 2 кг соч тўплами олиб ташланди  

    Дунё | 17 август, 19:30
    Daryo About Us

    «Daryo» интернет-нашрининг (Ўзбекистон матбуот ва ахборот агентлиги (ЎзМАА, ҳозирги Ўзбекистон Республикаси Президенти Администрацияси ҳузуридаги Ахборот ва оммавий коммуникациялар агентлиги) томонидан 13.03.2015 йил санасида 0944-сонли гувоҳнома билан оммавий ахборот воситаси сифатида рўйхатга олинган). Матнли материалларини тўлиқ кўчириш ёки қисман иқтибос келтиришга, шунингдек, фотографик, график, аудио- ва/ёки видеоматериалларидан фойдаланишга daryo.uz сайтига гиперҳавола мавжуд бўлган ва/ёки «Daryo» интернет-нашрининг муаллифлигини кўрсатувчи ёзув илова қилинган тақдирда йўл қўйилади. Чоп этиладиган баъзи маълумотлар 18 ёшга тўлмаган фойдаланувчиларга мўлжалланмаган бўлиши мумкин. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» МЧЖ, 2013–2025

    Ёш бўйича чеклов

    Хато топдингизми? Ctrl+Enter тугмаларини босинг

    • Фойдаланиш шартлари
    • Махфийлик сиёсати
    • Реклама
    Нимани қидирамиз?

    Sign In or Register

    Хуш келибсиз!

    Тизимга киринг ёки Рўйхатдан ўтинг.

    Google

    ёки Э-Почта орқали

    Изоҳ қолдиришингиз, Фойдаланиш шартлари ва Махфийлик сиёсати шартларини қабул қилганингизни англатади

    Рўйхатдан ўтинг

    Рўйхатдан ўтганмисиз? Login.

    Google

    ёки Э-Почта орқали

    Сизга парол электрон почта орқали юборилади.

    Изоҳ қолдиришингиз, Фойдаланиш шартлари ва Махфийлик сиёсати шартларини қабул қилганингизни англатади

    Матнда хато топдингизми?

    ×

    Раҳмат. Биз сизнинг хабарингизни олдик ва хатони имкон қадар тезроқ тузатамиз.